2020/1 · Genelge-Sağlık Bakanlığı-Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu-Kontrol Belgesi(Prekürsör)
Genelge numarası dosya adından alınmıştır; metin başlığında otomatik olarak doğrulanamadı.
Yeşil atıflara tıklayarak ilgili belgeye veya maddeye geçebilirsiniz. Madde altındaki atıf listesi, bu hükme gönderme yapan belgelere geri götürür.
T.C. TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü
Sayı
: 73421605-106.05
Konu : Genelge-Sağlık Bakanlığı-Türkiye
İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu-Kontrol Belgesi(Prekürsör)
GENELGE (2020/..)
20/03/2012 tarih ve 28239 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2012/6 sayılı “Gümrük Hizmetlerinde çerçevesinde “Tek Pencere Sistemi” konulu Başbakanlık Genelgesi Bakanlığımız koordinasyonunda Tek Pencere Sistemi'nin yaygınlaştırılması çalışmaları devam etmektedir.
Konuya ilişkin olarak, Sağlık Bakanlığının Özel İznine Tabi Maddelerin İthalat Denetimi Tebliği(Ürün Güvenliği ve Denetimi:2020/4) uyarınca Sağlık Bakanlığı-Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından onaylanan kontrol belgesi ile düzenlenen kontrole tabi maddelerin ithaline mahsus ruhsatnamelerin Tek Pencere Sistemine alınmasına ilişkin çalışmalar tamamlanmıştır.
Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı-Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından Bakanlığı-TİTCK-Kontrol ile belgelerin verilmesi ve kullanılmasına ilişkin işlemler
düzenlenen onaylanan ve Belgesi(Prekürsör) başvuruları aşağıda belirtildiği şekilde gerçekleştirilecektir:
TPS-Sağlık
kodlu
1038
1- Yükümlüsünce E-Devlet Kapısı üzerinden giriş yapılarak Tek Pencere Sistemi ile entegre çalışan Sağlık Bakanlığı-Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Elektronik Başvuru Sistemi(EBS) uygulaması üzerinden iletilen başvurular Sağlık Bakanlığı-Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından değerlendirilir.
2- Yapılan inceleme neticesinde herhangi bir eksiklik veya hata bulunmadığı tespit edilen başvurular ile tespit edilen eksiklik ve/veya hataların yükümlüsünce giderildiği anlaşılan başvurular Sağlık Bakanlığı-Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından incelenmek üzere kabul edilir.
3- Kabul edilen başvurunun uygun bulunması halinde, Sağlık Bakanlığı-Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından onaylanır ve sistem tarafından e-belge 23 haneli olarak üretilir.
4- Sistem’in 23 haneli olarak ürettiği e-belge numarası/ilgili belge satırı (Örnek: ilgili gümrük beyannamesinin 44 no.lu
E-Belge No: 16545419881002000000392/1) kutusunda “Belge Referans No” ve “Belge Tarihi” alanlarında beyan edilir.
5- E-Belgeye ilişkin bilgiler elektronik ortamda gümrük beyannamesine beyan
Dumlupınar Bulvarı No:151 Eskişehir Yolu 9. Km 06530/ANKARA Tel:+ 90 312 449 38 15 Bilgi İçin: Tahsin TOSUN Ticaret Uzmanı
E-Posta:t.tosun2@gtb.gov.tr Fax:+ 90 312 449 38 95
Evrakın elektronik imzalı suretine http://e-belge.gtb.gov.tr adresinden 3ff3dec1-2f6b-4d66-b625-c904dde6f878 kodu ile erişebilirsiniz. BELGENİN ASLI ELEKTRONİK İMZALIDIR.
1 / 2
edileceğinden, gümrük beyanname ekinde, kâğıt ortamında düzenlenmiş ıslak imzalı belge aranmaz. Ancak Genelge'ninyürürlüğe girdiği tarihten önce onaylanan kontrol belgesi ile düzenlenen kontrole tabi maddelerin ithaline mahsus ruhsatnamelerde kullanım süresi sonuna kadar ıslak imzalı belge ile işlemler yürütülecektir.
Bilgi ve gereğini rica ederim.
Rıza Tuna TURAGAY Bakan a. Bakan Yardımcısı
Dumlupınar Bulvarı No:151 Eskişehir Yolu 9. Km 06530/ANKARA Tel:+ 90 312 449 38 15 Bilgi İçin: Tahsin TOSUN Ticaret Uzmanı
E-Posta:t.tosun2@gtb.gov.tr Fax:+ 90 312 449 38 95
Evrakın elektronik imzalı suretine http://e-belge.gtb.gov.tr adresinden 3ff3dec1-2f6b-4d66-b625-c904dde6f878 kodu ile erişebilirsiniz. BELGENİN ASLI ELEKTRONİK İMZALIDIR.
2 / 2